Як прикрасити торт у домашніх умовах – фото покрокового оформлення тортів для початківців, ідеї декору та дизайну
Прикраса торта вважається одним із найважливіших видів мистецтва у кондитерській справі. Розглядаючи картинки гарного торта, можна побачити, що всі вони прикрашені в унікальному стилі, викликаючи захоплення у кожного гурмана.
Виявляється, що красиво прикрасити торт можна власними руками, для цього лише необхідно знайти ідеї для натхнення і здійснити задумане за допомогою необхідних інгредієнтів.
Декорування торта
До декорування торта ставляться настільки серйозно, що деякі кондитери доручають цю справу іменитим дизайнерам та художникам. На фото прикрас для торта є справжнісінькі шедеври, які відносяться до творів мистецтва.
Але для того, щоб прикрасити домашній торт, зовсім необов’язково звертатися до дизайнерів, потрібно лише скористатися корисними порадами і прикрасити торт так, як подобається.
Прикраса торта поділяється на категорії, оскільки інгредієнтів для цього заняття є неймовірно багато.До найпопулярніших видів прикрас належить наступне:
- Фрукти та ягоди
- Шоколад та цукерки
- Різнокольорові драже
- Маршмелоу
- Меренги та зефір
- Макарунс
- Шоколадна та різнобарвна глазур
- Крем
- Желе
Знаючи, як красиво прикрасити торт у домашніх умовах, можна порадувати гостей не лише смачним, а й стильним апетитним десертом. Сама стилістика прикраси може бути абсолютно будь-якою.
Прикраса шоколадною глазур’ю
Найшвидший і найпростіший спосіб прикрасити торт – використовувати шоколадну глазур або ганаш. Цей варіант вважається найпопулярнішим серед багатьох кондитерів, а також абсолютно безпрограшним.
Торт, вкритий густим шаром шоколаду, виглядає надзвичайно апетитно.
Щоб прикрасити торт шоколадом, потрібно розтопити плитку шоколаду та додати до нього пару ложок жирних вершків.
- Покривати торт глазур’ю потрібно після того, як вона охолоне до кімнатної температури.
- Можна використовувати два види глазурі – з білого та чорного шоколаду, створюючи цікаві візерунки та орнаменти.
Прикраса ягодами
Такий вид прикраси ідеально підійде для торта. Взимку також можна прикрасити торт ягодами, але в такому разі потрібно використовувати такі заморожені ягоди, які добре тримають форму.
Дуже красиво виглядає контраст із червоних та синіх ягід, розкладати їх по торту можна в будь-якому порядку, виявляючи фантазію та підключивши уяву.
- Зверху ягоди можна посипати цукровою пудрою або какао, також підійде кокосова стружка.
- Щоб створити контрастний торт, використовуються ягоди одного кольору, але різної фактури, наприклад, малина та суниця.
Прикраса фруктами
Не можна не відзначити прикрасу торта свіжими або консервованими фруктами, оскільки такий декор завжди виглядає доречно та красиво.
Для прикраси потрібно використовувати ті фрукти, які не обвітрюються і не втрачають своєї форми.
- Це можуть бути апельсини, мандарини, ківі, персики, абрикоси, але не рекомендується використовувати банани, тому що вони швидко темніють і втрачають апетитний вигляд майже миттєво. Прикрасити торт фруктами дуже легко, із нарізаних фруктів можна створювати цілі картини, до того ж загальну композицію можна розбавляти свіжою м’ятою.
- У декорі можна використовувати той самий фрукт, якщо використовується кілька, то краще вибирати ті фрукти, які добре поєднуються між собою.
Прикраса цукерками та печивом
Така тенденція вважається однією з наймодніших за останній час. Для прикраси торта часто використовуються плитки шоколаду, шоколадні батончики, тістечка, меренги, печиво і навіть маленькі тістечка.
- Викладати солодощі на торт можна в довільному порядку або створюючи певну композицію, торт виглядатиме значним і яскравим.
- Печень і шоколадні батончики часто використовуються для прикрашання бокових сторін торта.
- Таким чином можна прикрасити торт на день народження та створити оригінальний святковий дизайн своїми руками.
Прикраса торта кремом
Торт, прикрашений кремом, виглядає надзвичайно апетитно та ошатно. Для того, щоб зробити такий декор, достатньо лише підготувати крем потрібного кольору та скористатися кондитерським шприцем.
Використовуючи харчові барвники, можна зробити кілька кольорів крему і створити гарний шедевр без зайвого клопоту.
Щоб прикрасити крем торт, потрібно вибрати будь-який готовий дизайн і повторити його в міру виконання. Коли не хочеться мудрувати з зайвим декором, просто скористайтеся старим і знайомим усі способи – кремом, який завжди буде доречним.
Прикраса цукровою пудрою
Це найпростіший спосіб прикраси, який використовується багатьма господинями. З цукрової пудри можна створити справжній витвір мистецтва, якщо попередньо підготувати трафарети у вигляді різних візерунків.
- Орнамент можна зробити будь-який, дуже ошатно виглядають візерунки у вигляді мережива.
- Зробити трафарет можна із щільного картону, він зможе служити протягом певного часу.
- Особливо красиво цукрова пудра виглядатиме на глазурі з чорного шоколаду.
Прикраса торта мастикою
Цей вид декору називають смачним пластиліном і часто використовують його для створення тематичних тортів. З мастики виготовляють різні фігурки та казкових персонажів, а також багато іншого. Принцип ліплення з мастики такий самий, як і зі звичайного пластиліну.
Дуже просто прикрасити домашній торт мастикою, творчі ідеї можна взяти з картинок і фото, а також особистих уподобань.
Мастика дуже популярна для прикраси дитячих тортів, тому що з неї можна зробити улюблених мультяшних персонажів будь-якої дитини.
Корисні поради
- Щоб прикраса коржів кремом була легша, попередньо їх потрібно заморозити, у такому разі коржі не будуть кришитися.
- Професійні кондитери використовують підставки, що обертаються, завдяки яким нанесення візерунків виходить більш рівномірним.
- Якщо ви не вмієте користуватися кондитерськими мішками та шприцами, можна потренуватися на вощеному папері.
- Не варто зловживати великою кількістю декору на торті, тому що помірність і послідовність композиції понад усе.
Фото красиво прикрашеного торта