Прикраса торта – покроковий майстер-клас з оформлення торта в домашніх умовах своїми руками (130 фото ідей)
Домашні торти – це особливий вид творчості. Випікаючи кондитерські вироби будинку, можна бути впевненим: до складу увійшли найсвіжіші, якісні та смачні інгредієнти.
Якщо хочеться ще більше виявити креативну жилку, можна замислитись над художньою окрасою свого шедевра. Повірте, прикраса торта в домашніх умовах може не поступатися продукцією іменитих кондитерів.
Найцікавіші варіанти декору саморобних тортів – у цій статті.
Шоколад для прикрашання торта
Такий варіант, як прикраса торта шоколадом, найпростіший у виконанні і підійде навіть початківцям. І це зрозуміло – адже шоколадний матеріал досить пластичний, податливий, при правильній обробці не буде кришитися і розтікатися на всі боки.
Це може бути як моно-варіант, коли весь десерт декорується одним видом какао-продукту, так і купаж із гіркого, молочного, білого шоколаду.
Погляньте, який простір для творчості!
- Дрібна стружка. Просто візьміть плитку та натріть її на тертці із середнім розміром отворів. Особливо ефектно така стружка виглядає на білій заливці.
- Великі завитки. Злегка прогрійте шоколадку – наприклад, поклавши ненадовго на батарею. Приготуйте гострий ніж і зрізайте щільні пласти десерту, які лягатимуть красивими хвилеподібними завитками. Із них можна створити цілу композицію!
- Вишня у шоколаді. Розтопіть плитку на паровій бані, а вишню звільніть від кісточок, ретельно промивши. Занурте кожну ягідку в солодку масу, залиште в холодильнику. Пікантна десертна прикраса готова!
- Листочки. Приготуйте кілька листочків рослин з вираженим малюнком прожилок, промийте та висушіть. З тильного боку нанесіть рідку шоколадну масу кондитерським пензлем. Залишіть охолонути в холодильнику, а діставши, акуратно відокремте листочки від шоколаду.
- За допомогою трафаретів із пергаментного паперу можна креативно прикрасити торт. Візьміть основу-пергамент, нанесіть зображення прикрас торта, зафарбуйте їх шоколадом, розтопленим на лазні. Після того, як декор добре застигне в холодному місці, їх можна відокремити від паперу і помістити на торт.