Прикраса торта своїми руками: 130 фото простих та красивих варіантів оформлення. Поетапна інструкція, як прикрасити в домашніх умовах

Прикраса торта – покроковий майстер-клас з оформлення торта в домашніх умовах своїми руками (130 фото ідей)

Домашні торти – це особливий вид творчості. Випікаючи кондитерські вироби будинку, можна бути впевненим: до складу увійшли найсвіжіші, якісні та смачні інгредієнти.

Якщо хочеться ще більше виявити креативну жилку, можна замислитись над художньою окрасою свого шедевра. Повірте, прикраса торта в домашніх умовах може не поступатися продукцією іменитих кондитерів.

Найцікавіші варіанти декору саморобних тортів – у цій статті.

Шоколад для прикрашання торта

Такий варіант, як прикраса торта шоколадом, найпростіший у виконанні і підійде навіть початківцям. І це зрозуміло – адже шоколадний матеріал досить пластичний, податливий, при правильній обробці не буде кришитися і розтікатися на всі боки.

Це може бути як моно-варіант, коли весь десерт декорується одним видом какао-продукту, так і купаж із гіркого, молочного, білого шоколаду.

Погляньте, який простір для творчості!

  • Дрібна стружка. Просто візьміть плитку та натріть її на тертці із середнім розміром отворів. Особливо ефектно така стружка виглядає на білій заливці.
  • Великі завитки. Злегка прогрійте шоколадку – наприклад, поклавши ненадовго на батарею. Приготуйте гострий ніж і зрізайте щільні пласти десерту, які лягатимуть красивими хвилеподібними завитками. Із них можна створити цілу композицію!
  • Вишня у шоколаді. Розтопіть плитку на паровій бані, а вишню звільніть від кісточок, ретельно промивши. Занурте кожну ягідку в солодку масу, залиште в холодильнику. Пікантна десертна прикраса готова!
  • Листочки. Приготуйте кілька листочків рослин з вираженим малюнком прожилок, промийте та висушіть. З тильного боку нанесіть рідку шоколадну масу кондитерським пензлем. Залишіть охолонути в холодильнику, а діставши, акуратно відокремте листочки від шоколаду.
  • За допомогою трафаретів із пергаментного паперу можна креативно прикрасити торт. Візьміть основу-пергамент, нанесіть зображення прикрас торта, зафарбуйте їх шоколадом, розтопленим на лазні. Після того, як декор добре застигне в холодному місці, їх можна відокремити від паперу і помістити на торт.









Збиті білки для прикрас торта

Варіант для тих, хто бажає стильно прикрасити домашній десерт, але проти зайвих калорій.

Крім того, крем на основі яєчного білка має масу виграшних якостей: він легко готується, ще легше наноситься – помістіть масу в кондитерський шприц і творіть!

  • Білкова прикраса торта може бути білою або різнобарвною – достатньо розділити масу на порції, додавши в кожну з них по щіпці харчових барвників.

Пропонуємо випробувати такі варіанти святкового прикраси торта з яєчного білка.

Класика

  1. Беремо 3-4 яйця, акуратно відокремлюємо жовтки та прибираємо в окремий посуд – для крему вони не знадобляться.
  2. Білки, попередньо охолоджені та приправлені крапелькою лимонного соку, збиваємо за допомогою міксера або блендера.
  3. Важливо збільшувати швидкість збивання з часом. Приблизний час збивання – близько 13-15 хвилин.
  4. Якщо все зробили правильно, маємо вийти так звані «стійкі піки».
  5. Настав час підсолодити масу. Саме в міцну піну досвідчені кондитери рекомендую додавати цукрову пудру – знов-таки за допомогою міксера.
  6. Щоб цукор розійшовся рівно, можна трохи схитрувати: присипати цукровою пудрою віночок блендера.
  7. Можна додати до білкового крему барвник, какао або ванільний екстракт – все те, що завгодно вашій творчій душі.

Білково-масляні прикраси

Такий склад вийде калорійнішим, відмінно підходить для прикраси щільних солодких десертів: «Наполеон», «Медовий», «Снікерс» тощо. На відміну від звичайного масляного крему, білково-масляний все ж таки ніжніший на смак, повітряний і легкий.

  • Для приготування крему знадобляться продукти в наступних пропорціях: 1 білок: ¼ склянки цукру: 1/3 пачки вершкового масла.
  • У середньому на торт йде близько трьох білків і пропорційно — супутніх інгредієнтів.









Приступимо до приготування:

  1. Білок відокремимо від жовтка, додамо цукор або пудру, перемішаємо.
  2. Ємність з продуктами ставимо на водяну баню так, щоб вона не торкалася дня посуду, наповненого окропом.
  3. Прогріємо суміш, постійно змішуючи, до моменту розчинення цукрових кристалів.
  4. Приправте майбутній крем ваніліном і збийте блендером. Врахуйте – стійких піків не буде, лише пишна маса.
  5. З’єднаємо білки з цукром, розм’якшене вершкове масло, знову попрацюємо блендером.
  6. Додамо в готовий крем барвник, какао або залишимо як є – дивлячись який торт планується.

Прикрашаємо мармеладом

Дуже модний і незвичайний крем для прикраси торта, який легко приготувати. Робиться із підручних продуктів:

  • Мармелад кольоровий або натуральний відтінок: 200 г
  • Олія вершкове, сметана 25% жирності: по 50 г кожного продукту
  • Цукор: 130-150 р.

Процес приготування виглядає так:

  1. Мармеладки розм’якшіть у мікрохвильовій печі або за допомогою водяної лазні.
  2. Додайте інші інгредієнти.
  3. Все з’єднайте в однорідну масу, поставте на плиту на дрібний вогонь – нехай повариться 10-15 хвилин.
  4. Готову масу нанесіть на торт, вирівняйте поверхню.
  5. Відправте в холодне місце остигати кілька годин.

Можна заздалегідь прикрасити поверхню десерту ягодами або іншим декором, тільки потім заливши мармеладною глазур’ю – вийде дуже апетитно!









Прикрашаємо карамеллю

Для такого крему нам знадобляться:

  • Води чистої та вершків підвищеної жирності – по 3/5 склянки;
  • Цукор білий або коричневий – 4/5 склянки;
  • Крахмаль кукурудзяний (можна звичайний картопляний) – 1/5 склянки;
  • Желатин – 1 5-грамовий пакетик або стільки ж листового продукту.

Готуємо солодкий декор так:

  1. В окремому посуді залишимо желатин, залитий теплою водою.
  2. Змішаємо крохмаль із вершками та цукром, закип’ятимо.
  3. З’єднаємо разом вершково-крохмальну суміш, цукор, готовий желатин.
  4. Коли маса стане абсолютно однорідною, нанесемо поверх десерту, використовуючи ніж із широким лезом.
  5. Залишимо готовий виріб у холодному місці.

Навіть не будучи професіоналом, можна втілити масу ідей декорування десертів.

Погляньте, які креативні фото прикрас тортів, створених руками майстринь у домашніх умовах, ми приготували для вас.

Фото прикраси торта