Як прикрасити торт в домашніх умовах: майстер-клас для початківців з інструкцією, як декорувати торт швидко і красиво (130 фото)

Прикраса шоколадною глазур’ю

Найшвидший і найпростіший спосіб прикрасити торт – використовувати шоколадну глазур або ганаш. Цей варіант вважається найпопулярнішим серед багатьох кондитерів, а також абсолютно безпрограшним.

Торт, вкритий густим шаром шоколаду, виглядає надзвичайно апетитно.

Щоб прикрасити торт шоколадом, потрібно розтопити плитку шоколаду та додати до нього пару ложок жирних вершків.

  • Покривати торт глазур’ю потрібно після того, як вона охолоне до кімнатної температури.
  • Можна використовувати два види глазурі – з білого та чорного шоколаду, створюючи цікаві візерунки та орнаменти.

Прикраса ягодами

Такий вид прикраси ідеально підійде для торта. Взимку також можна прикрасити торт ягодами, але в такому разі потрібно використовувати такі заморожені ягоди, які добре тримають форму.

Дуже красиво виглядає контраст із червоних та синіх ягід, розкладати їх по торту можна в будь-якому порядку, виявляючи фантазію та підключивши уяву.

  • Зверху ягоди можна посипати цукровою пудрою або какао, також підійде кокосова стружка.
  • Щоб створити контрастний торт, використовуються ягоди одного кольору, але різної фактури, наприклад, малина та суниця.