Прикраса шоколадною глазур’ю
Найшвидший і найпростіший спосіб прикрасити торт – використовувати шоколадну глазур або ганаш. Цей варіант вважається найпопулярнішим серед багатьох кондитерів, а також абсолютно безпрограшним.
Торт, вкритий густим шаром шоколаду, виглядає надзвичайно апетитно.
Щоб прикрасити торт шоколадом, потрібно розтопити плитку шоколаду та додати до нього пару ложок жирних вершків.
- Покривати торт глазур’ю потрібно після того, як вона охолоне до кімнатної температури.
- Можна використовувати два види глазурі – з білого та чорного шоколаду, створюючи цікаві візерунки та орнаменти.
Прикраса ягодами
Такий вид прикраси ідеально підійде для торта. Взимку також можна прикрасити торт ягодами, але в такому разі потрібно використовувати такі заморожені ягоди, які добре тримають форму.
Дуже красиво виглядає контраст із червоних та синіх ягід, розкладати їх по торту можна в будь-якому порядку, виявляючи фантазію та підключивши уяву.
- Зверху ягоди можна посипати цукровою пудрою або какао, також підійде кокосова стружка.
- Щоб створити контрастний торт, використовуються ягоди одного кольору, але різної фактури, наприклад, малина та суниця.