Цікаві факти
Не всім відомо, що каперси є одним із найголовніших інгредієнтів у відомому салаті Олів’є.
У кухні радянської епохи вони були замінені солоними огірками, але початковий рецепт включав до свого складу каперси, ракові шийки та рябчиків.
- Існує країна, де каперсник росте у величезному достатку, це Греція. Колючі рослини мають високий рівень витривалості, їм не страшна спека та сильні вітри, тому каперсник часто росте на камінні та скелях.
- Перші згадки каперсів у кулінарії можна знайти у кулінарній книзі першого століття до нашої ери.
- Чи можна каперси просто так? Насправді сирі плоди мають неприємний гіркий смак, тому ніхто не вживає їх у необробленому вигляді. Каперси солять і маринують, тільки після цього вони набувають свого знаменитого пряно-гірчичного присмаку.
- З насіння каперсів виготовляють масло, яке має приємний смак і виходить дуже в’язким.
- Процес збору каперсів дуже складний, їх збирають вручну, робити це потрібно рано-вранці. Після цього каперси в’яляться, а потім маринуються. Процес маринування триває близько трьох місяців, за цей час з каперсів йде гіркота, і вони набувають свого класичного оливкового кольору;