Корисні властивості
У складі каперсів міститься величезна кількість вітамінів та мікроелементів. Вживання каперсів в їжу благотворно впливає на серцево-судинну систему, а також знімає больові відчуття.
Важливим елементом у складі продукту є каппаридин, який вважається природною протиалергенною речовиною. Відповідаючи на запитання — чим корисні каперси, можна з упевненістю заявити, що вони нормалізують рівень холестерину, зміцнюють імунну систему і сприятливо впливають на роботу мозку.
Люди, які страждають на анемію, можуть отримати з каперсів достатню кількість заліза. У бутонах також міститься дуже багато клітковини, тому вони корисні для роботи кишківника.
Бутони часто відварюють і готують з нього настої, які мають відмінну бактерицидну та ранозагоювальну властивість.
У складі каперсів містяться вітаміни групи С та В, а також йод, органічні кислоти та вітамін Р.