Каперси: що це таке, способи застосування, властивості та характеристика з описом цікавих фактів, як виглядають на фото.

Каперси: що це та з чим їх їдять. Властивості, рецепти, найкращі ідеї застосування, цікаві факти (130 фото)

Каперси – це частини колючого чагарника під назвою каперсник, які придатні для вживання. Їх використовують у середземноморській кухні, як особливу приправу, яка здатна прикрасити навіть саму прісну страву.

Квіти каперсника розпускаються після заходу сонця і цвітуть до обіду, після чого перетворюються на закриті бутони. У листі цього чагарника міститься дуже багато ефірних олій, а самі каперси відрізняються насиченим гірчично-пряним смаком.

Каперси: особливості

Кусти каперсника ростуть на берегах Середземного моря, а самі каперси використовуються в кулінарії з античних часів. Каперси можуть мати різний розмір, на фото каперсів можна побачити, що вони бувають великими і дрібними, розміром з горошину.

Ягоди каперсника більші, а закриті бутони набагато менші. Раніше вважалося, що саме бутони несуть у собі особливу цінність, але на сьогоднішній день вартість ягід і бутонів зрівнялася, оскільки вони мають однакові поживні властивості.

Найвідоміший кущ каперсника росте в Єрусалимі на Стіні Плачу, тому що ця рослина любить кам’янисту місцевість. У світі існує 350 сортів каперсника, а самі кущі можуть зростати до півтора метра завдовжки.

Цвітіння цієї рослини дуже гарне, бутони мають білий і ніжно-рожевий колір, у центрі яких розташовуються тичинки бузкового кольору. Розглядаючи картинки каперсів, видно, як виглядають квіточки та бутони каперсника.