Каперси: що це таке, способи застосування, властивості та характеристика з описом цікавих фактів, як виглядають на фото.

Кулінарія

Каперси не вживають у їжу у сирому вигляді, попередньо їх необхідно в оцтовому розчині із сіллю. Мариновані бутони мають приголомшливий пряно-гірчичний смак, трохи кислий і гострий.

Смак у каперсів дуже яскравий і виражений, тому їх необхідно класти в їжу без надмірностей, тому що надмірна кількість каперсів зможе повністю заглушити смак страви. Багато гурманів впевнені, що чим менше бутони, тим більш насичений смак та аромат вони мають.

Якщо говорити про страви, де використовуються каперси, то до них належать такі варіанти:

  • Холодні закуски
  • Перші страви
  • Блюда з м’яса та риби
  • Соуси

Каперси додають до величезної кількості соусів із французької кухні, вони також входять до складу популярного соусу у Британії. Бутони дуже солоні, тому додаючи їх до перших страв, солити їх не потрібно.

Каперси рекомендується додавати до страв відразу перед подачею, вони погано переносять теплову обробку.