Білково-масляні прикраси
Такий склад вийде калорійнішим, відмінно підходить для прикраси щільних солодких десертів: «Наполеон», «Медовий», «Снікерс» тощо. На відміну від звичайного масляного крему, білково-масляний все ж таки ніжніший на смак, повітряний і легкий.
- Для приготування крему знадобляться продукти в наступних пропорціях: 1 білок: ¼ склянки цукру: 1/3 пачки вершкового масла.
- У середньому на торт йде близько трьох білків і пропорційно — супутніх інгредієнтів.
Приступимо до приготування:
- Білок відокремимо від жовтка, додамо цукор або пудру, перемішаємо.
- Ємність з продуктами ставимо на водяну баню так, щоб вона не торкалася дня посуду, наповненого окропом.
- Прогріємо суміш, постійно змішуючи, до моменту розчинення цукрових кристалів.
- Приправте майбутній крем ваніліном і збийте блендером. Врахуйте – стійких піків не буде, лише пишна маса.
- З’єднаємо білки з цукром, розм’якшене вершкове масло, знову попрацюємо блендером.
- Додамо в готовий крем барвник, какао або залишимо як є – дивлячись який торт планується.