Прикрашаємо мармеладом
Дуже модний і незвичайний крем для прикраси торта, який легко приготувати. Робиться із підручних продуктів:
- Мармелад кольоровий або натуральний відтінок: 200 г
- Олія вершкове, сметана 25% жирності: по 50 г кожного продукту
- Цукор: 130-150 р.
Процес приготування виглядає так:
- Мармеладки розм’якшіть у мікрохвильовій печі або за допомогою водяної лазні.
- Додайте інші інгредієнти.
- Все з’єднайте в однорідну масу, поставте на плиту на дрібний вогонь – нехай повариться 10-15 хвилин.
- Готову масу нанесіть на торт, вирівняйте поверхню.
- Відправте в холодне місце остигати кілька годин.
Можна заздалегідь прикрасити поверхню десерту ягодами або іншим декором, тільки потім заливши мармеладною глазур’ю – вийде дуже апетитно!
Прикрашаємо карамеллю
Для такого крему нам знадобляться:
- Води чистої та вершків підвищеної жирності – по 3/5 склянки;
- Цукор білий або коричневий – 4/5 склянки;
- Крахмаль кукурудзяний (можна звичайний картопляний) – 1/5 склянки;
- Желатин – 1 5-грамовий пакетик або стільки ж листового продукту.
Готуємо солодкий декор так:
- В окремому посуді залишимо желатин, залитий теплою водою.
- Змішаємо крохмаль із вершками та цукром, закип’ятимо.
- З’єднаємо разом вершково-крохмальну суміш, цукор, готовий желатин.
- Коли маса стане абсолютно однорідною, нанесемо поверх десерту, використовуючи ніж із широким лезом.
- Залишимо готовий виріб у холодному місці.
Навіть не будучи професіоналом, можна втілити масу ідей декорування десертів.
Погляньте, які креативні фото прикрас тортів, створених руками майстринь у домашніх умовах, ми приготували для вас.