Прикраса торта своїми руками: 130 фото простих та красивих варіантів оформлення. Поетапна інструкція, як прикрасити в домашніх умовах

Прикрашаємо мармеладом

Дуже модний і незвичайний крем для прикраси торта, який легко приготувати. Робиться із підручних продуктів:

  • Мармелад кольоровий або натуральний відтінок: 200 г
  • Олія вершкове, сметана 25% жирності: по 50 г кожного продукту
  • Цукор: 130-150 р.

Процес приготування виглядає так:

  1. Мармеладки розм’якшіть у мікрохвильовій печі або за допомогою водяної лазні.
  2. Додайте інші інгредієнти.
  3. Все з’єднайте в однорідну масу, поставте на плиту на дрібний вогонь – нехай повариться 10-15 хвилин.
  4. Готову масу нанесіть на торт, вирівняйте поверхню.
  5. Відправте в холодне місце остигати кілька годин.

Можна заздалегідь прикрасити поверхню десерту ягодами або іншим декором, тільки потім заливши мармеладною глазур’ю – вийде дуже апетитно!









Прикрашаємо карамеллю

Для такого крему нам знадобляться:

  • Води чистої та вершків підвищеної жирності – по 3/5 склянки;
  • Цукор білий або коричневий – 4/5 склянки;
  • Крахмаль кукурудзяний (можна звичайний картопляний) – 1/5 склянки;
  • Желатин – 1 5-грамовий пакетик або стільки ж листового продукту.

Готуємо солодкий декор так:

  1. В окремому посуді залишимо желатин, залитий теплою водою.
  2. Змішаємо крохмаль із вершками та цукром, закип’ятимо.
  3. З’єднаємо разом вершково-крохмальну суміш, цукор, готовий желатин.
  4. Коли маса стане абсолютно однорідною, нанесемо поверх десерту, використовуючи ніж із широким лезом.
  5. Залишимо готовий виріб у холодному місці.

Навіть не будучи професіоналом, можна втілити масу ідей декорування десертів.

Погляньте, які креативні фото прикрас тортів, створених руками майстринь у домашніх умовах, ми приготували для вас.