Збиті білки для прикрас торта
Варіант для тих, хто бажає стильно прикрасити домашній десерт, але проти зайвих калорій.
Крім того, крем на основі яєчного білка має масу виграшних якостей: він легко готується, ще легше наноситься – помістіть масу в кондитерський шприц і творіть!
- Білкова прикраса торта може бути білою або різнобарвною – достатньо розділити масу на порції, додавши в кожну з них по щіпці харчових барвників.
Пропонуємо випробувати такі варіанти святкового прикраси торта з яєчного білка.
Класика
- Беремо 3-4 яйця, акуратно відокремлюємо жовтки та прибираємо в окремий посуд – для крему вони не знадобляться.
- Білки, попередньо охолоджені та приправлені крапелькою лимонного соку, збиваємо за допомогою міксера або блендера.
- Важливо збільшувати швидкість збивання з часом. Приблизний час збивання – близько 13-15 хвилин.
- Якщо все зробили правильно, маємо вийти так звані «стійкі піки».
- Настав час підсолодити масу. Саме в міцну піну досвідчені кондитери рекомендую додавати цукрову пудру – знов-таки за допомогою міксера.
- Щоб цукор розійшовся рівно, можна трохи схитрувати: присипати цукровою пудрою віночок блендера.
- Можна додати до білкового крему барвник, какао або ванільний екстракт – все те, що завгодно вашій творчій душі.