Прикраса торта своїми руками: 130 фото простих та красивих варіантів оформлення. Поетапна інструкція, як прикрасити в домашніх умовах

Збиті білки для прикрас торта

Варіант для тих, хто бажає стильно прикрасити домашній десерт, але проти зайвих калорій.

Крім того, крем на основі яєчного білка має масу виграшних якостей: він легко готується, ще легше наноситься – помістіть масу в кондитерський шприц і творіть!

  • Білкова прикраса торта може бути білою або різнобарвною – достатньо розділити масу на порції, додавши в кожну з них по щіпці харчових барвників.

Пропонуємо випробувати такі варіанти святкового прикраси торта з яєчного білка.

Класика

  1. Беремо 3-4 яйця, акуратно відокремлюємо жовтки та прибираємо в окремий посуд – для крему вони не знадобляться.
  2. Білки, попередньо охолоджені та приправлені крапелькою лимонного соку, збиваємо за допомогою міксера або блендера.
  3. Важливо збільшувати швидкість збивання з часом. Приблизний час збивання – близько 13-15 хвилин.
  4. Якщо все зробили правильно, маємо вийти так звані «стійкі піки».
  5. Настав час підсолодити масу. Саме в міцну піну досвідчені кондитери рекомендую додавати цукрову пудру – знов-таки за допомогою міксера.
  6. Щоб цукор розійшовся рівно, можна трохи схитрувати: присипати цукровою пудрою віночок блендера.
  7. Можна додати до білкового крему барвник, какао або ванільний екстракт – все те, що завгодно вашій творчій душі.