Включаємо кузню
Якщо можемо вмістити всю арматуру в кузні, то завантажуємо одразу 70 та 60-сантиметрових стрижнів. Намагаємося звести кожен крок до однієї плавки за крок кування. Якщо цього не зробити, стрижні все перемішаться.
Потрібно розплющити перші 10 сантиметрів кожного стрижня і повернути кожен у кузню, щоб нагріти його для наступного кроку.
Навколо рога
Необхідно закруглити сплющений кінець стрижнів, щоб вийшло півколо. Намагаємося зробити їх приблизно однорідними. Повертаємо їх назад до кузні.
Єдиноманітність
Ідеальна одноманітність — противник естетики, тоді як майже однорідність — ознака ручної майстерності. Тут вбиваємо сплющені гачки між кулачками на п’яті ковадла.
- Можна зробити пристрій, щоб ідеально їх округлити.
- Потім необхідно вставити цей гарячий гачок через кулачки (або поворотну вилку) і відігнути стрижень назад від отвору гачка приблизно на 15 градусів.
- Використовуємо іншу вудку, встановлену під кутом, щоб визначити, як далеко потрібно згинати.
Рада: Необхідно зробити все акуратно і без помилок, інакше доведеться переробляти
Погасимо кожен гачок і засунемо інший кінець у кузню.