Невелика інструкція з валяння
Потрібно покласти форму (хоч для печива) на захисну подушку гострою стороною донизу. Далі порівнюють рівницю, достатню для заповнення різака.
Тим часом скручується вовна і надається форма, щоб можна було набити різак вовною.
Кілька секретів:
- Використовуючи голку для валяння, починаємо рівномірно протикати шерсть, поки вона стане відносно гладкою.
- За необхідності додаємо більше вовни. Фетр повинен ущільнюватися.
- Чим довше майстер стрибатиме на шерсті, тим щільніша і солідніша буде форма.
- Щоб фігура не ввалялася в подушечку, піднімайте її та регулярно перевертайте на ходу.
- Не забуваємо тримати голку під кутом 90 градусів до подушечки, щоб не було ризику зламати її про металеву форму.
Щойно майстер буде задоволений товщиною вашої форми, він знімає її з форми. Після цього настав час покращити форму та прибрати зайві вовняні волокна. Поступово працюємо по краях, прошиваючи і надаючи форму там, де це необхідно, поки не отримаєте бажану фігуру.