Попередня підготовка фруктів
Покрокове керівництво підготовки фруктів для майстер-класу, як зробити фруктовий букет:
- Помити, очистити фрукти.
- Витерти кухонним рушником і дати підсохнути 10-15 хвилин.
- Робіть акуратні зрізи, якщо вони необхідні. На зріз можна нанести сік лимонний або обтягнути зріз харчовою плівкою.
- Яблука, груші в букетах залишають цілими, інакше зріз дуже швидко потемніє.
- Існує правило, згідно з яким на один фрукт використовується мінімум 2 шпажки. Для великих плодів кількість шпажек повинна бути збільшена.
- Зелень фіксують на шпажки за допомогою тайп-стрічки.
Цікаві ідеї:
- Деякі дрібні фрукти, а особливо ягоди, можна прикрасити шоколадною глазур’ю на желатиновій основі.
- Можна додати до фруктів алкоголь. Наприклад, наповнити цитрусові за допомогою шприца невеликою кількістю вина чи коньяку.