Фруктові букети покроково: легкий майстер-клас, як зробити смачний букет для початківців, фото огляд кращих ідей

Фруктові букети своїми руками: фото інструкція, як зібрати солодкий букет + гарні варіанти оформлення

Не секрет, що кожна людина любить отримувати подарунки, а найуніверсальнішим і найобтяжливішим подарунком є ​​букет. Щоб одержувач презенту залишився під враженням, а букет запам’ятався та залишив море вражень, букет можна виготовити із їстівних інгредієнтів.

Людей, які створюють їстівні букети, називають фуд-флористами (від англійського food – їжа). А напрямів у фуд-флористиці досить багато. Хтось створює солодкі букети із шоколаду, зефіру, горіхів. Хтось орієнтується на чоловічу аудиторію та створює шедеври з ковбасок, риби, сиру, чіпсів, додаючи в букет пляшечку, іншу алкоголь.

Наразі надзвичайно популярними стали фруктові букети. Вони поєднують у собі яскравість, красу, чудовий аромат, а ще фрукти з такого букета можна з’їсти, насолодитися соковитістю, відмінним смаком і при цьому зарядитись вітамінами. У цій статті ви дізнаєтесь, як зробити фруктовий букет своїми руками.

  • Фото красивих фруктових букетів
  • Інструменти для створення фруктового букету

    Почнемо наш майстер-клас із створення фруктового букету з підготовки інструментів. Їх можна розділити на два види:

    • Для формування фруктової частини букета.
    • Для зовнішньої прикраси букета.






























    Для формування внутрішнього наповнення букета необхідно підготувати:

    • Рукавички;
    • Бамбукові шпажки необхідні для кріплення великих фруктів;
    • Зубочистки необхідні для кріплення ягід та легких фруктів до основи;
    • Секатор або хороші ножиці потрібні для обрізки шпажок;
    • Ніж для фруктів, якщо ви збираєтеся їх різати;
    • Скотч;
    • Харчова плівка, якщо плануєте робити у фруктів зрізи;
    • Флористична губка, пінопласт, якщо букет буде в коробці;
    • Піноплекс, як альтернатива пінопласту;
    • Тайп-стрічка, якщо плануєте кріпити зелень до шпажок;
    • Водні капсули, необхідні, якщо ви робите фруктово-квітковий букет своїми руками. Вони допомагають зберегти живі квіти свіжими;
    • Фрукти, зелень, квіти, сухофрукти за бажанням.

    Зовнішня прикраса букета залежить від вашого смаку, ідеї та колірного рішення:

    • Вазочки, кошики, коробки;
    • Крафт-папір, сизаль, тишею;
    • Слюда (прозора флористична плівка);
    • Скотч вузький, клейовий пістолет, степлер;
    • Декоративні ліни, мотузка, дріт.

    Як правильно вибрати фрукти для букету

    Перед тим як іти в магазин і вибирати фрукти, необхідно визначиться який букет ви хочете скласти.

    Уявіть всі його параметри, перегляньте приклади, що надихають, в інтернеті.Визначте розмір, колір, види фруктів, необхідність зрізів на фруктах, додаватимете в букет зелень або квіти. Це убереже вас від необдуманих витрат у магазині.

    Для створення гарного, якісного, а головне смачного букета необхідно правильно вибрати фрукти.

    • Не купуйте фрукти, у яких зморщена шкірка, тріщини, плями, витікає сік.
    • Для букетів так само не підходять перестиглі або надто м’які фрукти, а також дуже тверді та недозрілі плоди.
    • Зелень не повинна бути млявою.
    • Це ж стосується квітів, якщо ви плануєте додати їх до букету.

    Поради щодо вибору деяких видів фруктів

    • Ананас. Основні ознаки хорошого ананаса – свіже не засохле листя, відсутність гнилі та пошкоджень. Якщо ви можете вирвати центральний пучок листя, то це означає, що фрукт згнив.
    • Апельсин. Хороші фрукти завжди є ідеальною круглою формою.
    • Гранат. У гарного граната блискуча шкірка рівного кольору, тверда без запаху, суцвіття не повинно бути висохлим і мати сліди цвілі.
    • Ківі. Фрукти повинні бути трохи м’якими, з тонкою шкіркою.
    • Полуниця. Основні ознаки гарної ягоди: відсутність білих чи зелених плям на боках, приємний аромат.
    • Лимон або лайм. Мають тонку шкірку, яйцеподібну форму, без будь-яких здуття.
    • Черешня. Сезонний продукт, великі ягоди рівномірного темнобордового кольору.
    • Яблука. Соковиті яблука – тверді, з відсутніми плямами та «синяками» від ударів та пошкоджень.






























    Попередня підготовка фруктів

    Покрокове керівництво підготовки фруктів для майстер-класу, як зробити фруктовий букет:

    1. Помити, очистити фрукти.
    2. Витерти кухонним рушником і дати підсохнути 10-15 хвилин.
    3. Робіть акуратні зрізи, якщо вони необхідні. На зріз можна нанести сік лимонний або обтягнути зріз харчовою плівкою.
    4. Яблука, груші в букетах залишають цілими, інакше зріз дуже швидко потемніє.
    5. Існує правило, згідно з яким на один фрукт використовується мінімум 2 шпажки. Для великих плодів кількість шпажек повинна бути збільшена.
    6. Зелень фіксують на шпажки за допомогою тайп-стрічки.

    Цікаві ідеї:

    • Деякі дрібні фрукти, а особливо ягоди, можна прикрасити шоколадною глазур’ю на желатиновій основі.
    • Можна додати до фруктів алкоголь. Наприклад, наповнити цитрусові за допомогою шприца невеликою кількістю вина чи коньяку.

    Покрокова інструкція щодо створення фруктових букетів

    Пара порад як створювати фруктові букети своїми руками для початківців:

    1. Почніть із простої композиції.
    2. Для початку використовуйте невелику кількість інгредієнтів.

    Для того щоб легко створювати фруктові букети з фруктів своїми руками, достатньо скористатися нашою інструкцією для початківців, для цього розглянемо створення букетів у 3-х варіантах:

    • У кошику;
    • Розсипом на шпажках;
    • На основі.

    Майстер-клас фруктовий букет у кошику

    Підготовляємо фрукти:

    • Лимон,
    • Апельсин,
    • Ківі, 4 яблука.
    • В якості зелені можна взяти гілочки м’яти.



    Порядок роботи:

    1. Розрізаємо навпіл апельсин, лимон, ківі. Закриваємо місця зрізів харчовою плівкою.
    2. Насаджуємо всі фрукти та зелень на шпажки.
    3. Углиб кошика укладаємо флористичну губку. Вона має щільно закрити все дно корзини.
    4. Вставляємо шпажки у флористичну губку, формуючи композицію.
    5. Заповнюємо просвіти у фруктах зеленню.

    Можна створювати такий букет без використання кошика, у цьому випадку букет формується зі шпажек. Шпажки знизу з’єднуються між собою скотчем.

    Букет будується, як і звичайний букет із квітів, тільки замість стебел – бамбукові шпажки.

    Сформований букет обертають папером (флористичною плівкою, крафт-папером тощо) та прикрашають бантом.

    Майстер-клас фруктово-квітковий букет на основі

    Дуже цікаво виглядають фрукти на круглій основі. Як приклад будемо робити букет із полуниці та хризантем.

    1. Підготовляємо полуницю. Кущову хризантему розуміємо на суцвіття. Квіти ставимо у водні капсули.
    2. Вирізаємо основу з пінопласту або піноплекса.
    3. Повертаємо основу червоним папером тишею або гофрованим папером.
    4. Повертаємо отриману основу харчовою плівкою, щоб ягоди не стикалися з кольоровим папером.
    5. Знизу основ по колу вставляємо бамбукові шпажки, формуючи ніжку букета.
    6. Ніжку букета в місці перетину шпажек з’єднуємо скотчем.
    7. По краю основи розставляємо хризантеми в капсулах.
    8. Вставляємо в основу зубочистки з розрахунку пара зубочисток на 1 ягоду.
    9. Насаджуємо ягоди на зубочистки. Заповнюємо весь простір.
    10. По колу основи приклеюємо двосторонній скотч. До нього кріпимо слюду. Кінці слюди зверху закріплюємо стрічкою.
    11. Таким чином ми закриваємо ягоди від зовнішнього впливу і збережемо з цілості до моменту вручення букета одержувачу.

    Зверніть увагу на те, щоб між ягодами та кінцем слюди був простір, інакше квіти та ягоди не буде видно.







    Прикрашаємо низ букета флористичною плівкою. Зав’язуємо бант.

    Фото красивих фруктових букетів