Інструкція шиття кухонного фартуха
- Дві бічні зав’язки варто добре відпрасувати, потім 2 сторони завдовжки і одну завширшки підвернути на 1 см і пройтися праскою.
- Прошити підгорнуті сторони та ще раз пройтися праскою.
- Повторити попередні дії з верхньою зав’язкою.
- Взяти смуги для рюшок та обмітати їх.
- Підшити низи всіх рюшок на 0.5-1 см і зібрати.
- Взяти заготовку кишені, підвернути верхню лінію на 0.5 см, потім ще раз підшити.
- Вільний край кишені обмітати та добре відпрасувати.
- Обмотати найдовшу частину верху.
- Акуратно пришити нижні рюшки до низу фартуха.
- Видалити намітку, обмітати та пройтись праскою.
- Виконати обробний рядок приблизно 0.1-0.2 см.
- Розмістити кишеню в бажаному місці, зафіксувати шпильками та пришити. Якщо кишеня велика, то використовувати 2 рядки, щоб вона не відстовбурчувалась.
- Пришити верхні рюшки та зняти намітку.
- Обмітати прорізи та бічні зрізи виробу.
- Пришити верхню зав’язку для шиї на відстані 1 см від пройми. Пройтися праскою.
- Підшити на 1 см бічні зрізи виробу, вставляючи бічні зав’язки на відстані приблизно 1 см від пройми.
- Відкинути зав’язки та зафіксувати рядком 0.1 см.
- Підшити на 1 см пройму.
За бажання можна фартух декорувати аплікацією або вишивкою.